Jste zde

Domů » Volný čas

Koupaliště v Ramsau / Dachstein

Přírodní koupaliště pod Rittisbergem
Přírodní koupaliště

Jezero má rozlohu 6000 m2 a maximální hloubku 3,5 m. Kvalita vody se kontroluje 2x ročně. Travnatá plocha kolem koupaliště má stejnou rozlohu jako jezero, krásně zelená plocha vás láká k odpočinku. Absolutní novinkou letošního roku je ZDARMA wifi v celém areálu koupaliště.

Nové

Stará skokanská věž již dosloužila. Byl vytvořen ostrůvek, který se spojil s pevninou a byla postavena 3 m vysoká věž s 1 m dlouhým duralexovým skokanským prknem. Skokanská věž svými parametry odpovídá závodním požadavkům.

Plážový volejbal

Od léta 2007 jsou v areálu i dvě nová volejbalová hřiště. Na obou hřištích je ten nejlepší křemičitý písek a super moderní sítě. Také se na těchto hřištích dají pořádat volejbalové turnaje.

Forest Park – lesní lanové centrum

Přímo v jedné části lesa na Rittisbergu v Ramsau am Dachstein je z lan a z kmenů stromů postaven Forest Park, lesní lanové centrum.
Jeden den v tomto lanovém centru slibuje spoustu legrace a hodně nevšedních zážitků. Mimo jiné tam získate cenné zkušenosti, jak se chovat v lese.

Trampolína

Je určená pro mladé, ale i pro starší. Trampolína je vybudována na zemi. Zatěžkávací zkoušku má po celé léto, kdy je neustále obsazena. Někteří mladí lidé z Ramsau na ní předvádějí, dá se říci, již akrobatické kousky.

Sliding – Soccer ("klouzavý fotbal")

Je to super hra, hlavně když jsou velká vedra. Hřiště má kluzký podklad, který je ještě namočen vodou, mantinely a branky jsou nafukovací. Jistě si umíte představit, jaká tam asi jsou utkání.

Letecká houpačka

Houpačka je 20 m vysoká dřevěná konstrukce. Dole vás pevně připásají a pak vás zvedákem vytáhnou nahoru a poté volným pádem letíte dolů. Na tuto atrakci mohu jít i dvě osoby najednou.

Dětské hřiště

Staré hřiště pro děti již také dosloužilo a postavilo se nové, kterému se říká „Hnízdo pirátů“. Byla tam navezena obrovská hromada písku, aby si děti mohli pěkně pohrát a dát průchod své fantazii při stavbách z písku.
Pirátské hnízdo je postaveno z akátového dřeva, které odpovídá normě DIN 68 364, a je to jediné dřevo v Evropě, které odpovídá svou odolností DIN 7926 a nemusí se chemicky ošetřovat. Tudíž je zcela vhodné pro dětské hřiště.

Hosté, kteří mají Sommercard, mají vstupné v ceně karty.

RamSauna

Wellness na Ramsau Beach
Ve dvou srubech se nachází finská sauna zahřívaná kamny na dřevo, do této sauny může najednou až 30 osob. Naopak do parní sauny se vejde jen 8 osob. Na osvěžení tu je bylinková lázeň s pak se můžete osprchovat vodou z vědra. Po všech těchto procedurách si poležíte v teplém lehátku a můžete se kochat výhledem na okolní kopce.

Sauna je otevřena denně od 16:00 – 21:00 kromě neděle, kdy je volný den.

Atrakce na koupališti pod Rittisbergem