Jste zde

Domů » Aktuality

První den závodů, WM-2013, Schladming- 5. února

Planai

První den bylo ve Schladmingu hodně rušno, brzy dopoledne se začali scházet první diváci na Super-G ženy. To ještě netušili, že na tento závod budou dlouho čekat.

Závodnice měli odstartovat v 11:00. Bohužel se tak nekonalo. Na střední části tratě se držela mlha a traťový komisaři závod nepovolili. V té době nekdo netušil jak dlouho se bude čekat na první závodnici.

Reportéři se snažili diváky povzbudit. Vedli se zajímavé reportáže se závodnicemi jako třeba se slovinkou Tina Maze, dále s rakušankami Andrea Fischbacher, favoritkou místních diváků byla Anna Fenninger, které všichni drželi palce bohužel svůj závod nedokončila.

Konečně ve 14:30 se konečně začalo závodit. Někteří z diváků to i vzdali a raději se šli projít do městečka Schladming, okolo Planaie byly naistalovány velkoplošné obrazovky, které přenášely dění na sjezdovce.

Velkou favoritkou byla také závodnice USA Lindsey Vonn, měla velké ambice na zlatou medaili. Mnozí čekali na její závod. Někde na druhém mezičase po 50 sekundách jízdy se to stalo, Lindsey riskovala vše, po skoku se dostala do muldy, kde svůj závod již nezvládla, skončila s těžkým zraněním kolena. Celé hlediště oněmělo a zíralo na trať. Lindsey Vonn byla přepraveny vrtulníkem do nemocnice ve Schladmingu, kde se podrobila operaci. Její zranění je opravdu velmi vážné, ale Lindsey vzkázala svému fan klubu že to nevdá a těší se na rok 2014 v Soči.

Večer byla na své přání převezena ke svému mužstvu.

Zlatou medali vybojovala závodnice se Slovinska Tina Maze

Závodník na trati
WM-2013 parkoviště
I naše vlajka je vidět