Jste zde

Domů » Výlety

Celodenní výlet s nevšedními zážitky na Guttenberghaus

Celodenní horská túra

Túra začíná nedaleko hotelu Berghof v části Ramsau - Kulm. Po asi 2,5 nebo spíše po 3 hodinách výstupu se dostanete k Guttenberghausu, který je na východě Dachsteinských hor.

Cesta nahoru je sice trochu náročnější, ale stojí za to. Guttenberghaus je majetkem místního Alpského spolku, nachází se ve výšce 2.173 m nad mořem, na úpatí kopců Eselstein a Sinabell. Pokud budete spokojeni s tímto výstupem a pokocháte se výhledem po okolí, můžete se stejnou cestou vrátit zpět.

Jarní výlet jistě návštěvníky uchvátí velkými plochami rozkvetlých čemeřic, ale nezapomeňte, že tato rostlinka je chráněná.

Možná vám zbyde dost sil a vydáte se ještě dál na okružní cestu po hřebenech Dachsteinského pohoří. Určitě stojí za podívanou Silberkarrsee (Stříbrné jezero u vodopádů). Jestli půjdete od Feisterscharte, naskytnou se vám nezapomenutelné výhledy, takže mějte kamery a foťáky v pohotovosti.

Jestli se rozhodnete jít směrem na Stříbrné vodopády, projdete kolem již zmíněného jezera s průzračně čistou vodou, a dostanete se po chvíli k chatě Silberkarhütte, ke které musíte sestoupit o 600 m níže. Tato horská bouda leží ve výšce 1.223 m.n.m.

V tomto místě je dobré si udělat trochu delší přestávku, protože budete mít před sebou 7 km cesty k výchozímu bodu.

Guttenberghaus
Sněhové pole
Jedna z částí výstupu
Ramsau

Místo

Guttenberghaus
Ramsau am Dachstein, Kulm
Rakousko
47° 27' 2.502" N, 13° 41' 1.0788" E
AT